Улюблений багатьма хмиз можна зробити набагато легше і швидше, подати його до сніданку або полуденку, як перекус.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 2 шт.;
- сіль дрібку;
- цукор, 2 ст.л;
- сметана, 2 ст.л;
- розпушувач, 1 ч.л;
- борошно, 250 г.
Процес приготування
Яйця з цукром та сіллю перемішуємо.
Додаємо сметану та перемішуємо.
Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем і висипаємо в основу, вимішуємо тісто.
Руками вимішуємо тісто дуже добре, щоб не додавати багато борошна. Маса буде трохи липка, змастіть руки олією і вимішуйте.
Накриваємо тісто та залишаємо на 20 хвилин.
Стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 8 частин і розкачуємо в коржики.
Розігріваємо олію, викладаємо коржик і обсмажуємо з двох сторін до рум’яності.
Викладаємо на папір, остуджуємо та обсипаємо цукровою пудрою.
Коржики хрусткі, ароматні, з бульбашками повітря та справжнім смаком хмизу.