Поєднання баклажан і грибів – це класичний смак, який виділяє такі салати. Готується він дуже просто, виходить смачно, обходиться дешево. Подаю навіть на святковий стіл.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 1.5 кг;
- печериці, 500 г;
- цибуля, 500 г;
- часник, 5 зубчиків;
- олія соняшникова, 120 г;
- майонез, 5 ст.л;
- сіль, 2 ч.л;
- оцет 9%, 2 ст.л.
Процес приготування салату з баклажанів і грибів
Баклажани ріжемо шматочками. Кидаємо в киплячу, солону воду і варимо 2 хвилини. Виймаємо в сито і залишаємо стікати.
Гриби ріжемо шматочками і обсмажуємо на олії близько 10 хвилин.
Потім баклажани також обсмажуємо на олії до рум’яності.
Цибулю ріжемо кубиками і смажимо на олії.
Всі обсмажені продукти охолоджуємо. Часник натираємо на тертці.
Змішуємо всі продукти, заправляємо майонезом і оцтом, посипаємо перцем.
Розкладаємо салат в баночки щільно, прибираючи повітря за допомогою ложки.
Накриваємо кришками і стерилізуємо в каструлі після закипання 20 хвилин.
Закручуємо кришками і охолоджуємо, ставимо на зберігання в підвал або в комору.
Ви можете зробити такий салат і відразу подати його на стіл, але, якщо він постоїть і настоїться хоча б добу в холодильнику, він виходить ще смачніший. Подаю його з різними гарнірами, м’ясними закусками.